Lördagen blev en riktig matdag.
Efter en stunds morgonmys tog jag tag i att bena ur en massa lamm-gryt-kött. Mycket ben och hinnor så det tog sin lilla tid.
Men efter en timme hade vi 1,1kg fina grytbitar.
Ben och slamsbitar åkte ned i en gryta med lite kryddor och grönsaker. Där fick dom sen puttra i 5-6 timmar. Blev sen jättegod buljong, som vi behövde till middagen.
Flera plusgrader så promenaden var toppenskön – och halkig.
Sen middagsfix.
Fräste på en rejäl mängd grönsaker samt allt lammkött. Sen ned i gryta med bland annat lammbuljongen vi kokat.
Allt fick sen puttra i typ tre timmar.
Men innan vi dök ned i grytan blev det en råbiff.
Innanlår kryddat med salt, peppar, olivolja, gräslök och persilja.
Till detta nypicklad rödlök, finhackad saltgurka, en klick Kalixlörjom med charlottenlök samt äggula, riven prästost (vi gillar inte parmesan) och lättsaltade chips.
Magiskt gott.
Därefter den långkokta lammragun med chili och kikärter.
Mycket lyckad. Och dessutom blev det över till två hela middagar till. Perfekt.
Lämna ett svar