Farinlimpa

Fantastisk goda. Och enkla att göra.

Fick receptet av en kollega, men jag ändrade lite.

1 jäst för söta degar

5 dl lite svalare än ljummet vatten

3 1/2 dl farinsocker

2 rumsvarma ägg

2 tsk pomeransskal

1 tsk salt

6 dl vetemjöl

9 dl rågsikt

Degen blir lös och kladdig. Jag fördelade den direkt i två smorda brödformar och knådade/formade dom där i.

Jäste bröden under plastfolie i drygt en timma. Kanske nästan en och en halv.

Gräddade sen i 175 grader inedre delen av ugnen i 45 minuter!

1 kommentar

  1. Therese

    Smart att jobba en sådan här dag och spara semesterdagar, fått mycket gjort och ändå haft det mysigt, win-win! Här har maken slutat för dagen så vi ska sno ihop lite kebab till middag, och så blir det väl lite annat gott till ikväll då vi spelar bingolotto, vinner aldrig, men det hör som till att sitta framför det på uppesittaren ;-D Ha en mysig kväll, och framförallt en GOD JUL!

    Ps. har ej vattenhörlurar, det var i högtalarna de spelade, jag har tumme med badvakterna då jag numera är ”stammis”, men funderar på de från JBL som är gjorda för simmare, trådlösa med plats för 200 låtar i lurarna… Ska kika på dem i mellandagarna tänkte jag… Ds

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑