Här är fördrinken på G. Den bestod av Sours Apple och bubbelvin. Barnvarianten var en limedrinkbas och sen Sprite. Båda varianterna var mycket, mycket fräscha. Sen var det jättekul att servera i pimpade glas. Och det var inte alls svårt att diska bort (säger jag som inte provade.. det fick någon annan sköta!)
Till detta bjöd vi på Olivsnurror som bus bakat. Dom har jag lagt ut bild på så många gånger tidigare, men jag kan länka till receptet... HÄR. Dom är sjukt goda och har blivit en tradition på midsommar och nyår…
Förrätten, Italienskt plock (typ pesto, grissini, serranoskinka, mosarellasallad, marinerad paprika och lite sånt…) finns ej på bild. Här ovan är istället huvudrätten. Den bestod av grillspett med lax och pilgrimsmusslor, serverade med ugnsrostad hel delikatesspotatis samt limeaioli (aiolin är färdig på flaska som är smaksatt med limeskal!) Jösses så gott det blev.
Efterrätten finns ej heller på bild. Det var en paj på nötbotten som gästerna hade med sig. Vi själva hade helt enkelt struntat i efterrätt.. vi är ju inga efterrättsmonster, direkt. Det äts ju så mycket annat gott en sån här kväll. Men visst sjutton klämde vi i oss lite paj också…
Och efter vi skjutit raketer och skickat upp en lykta (och jag sjungit den nya nyårssången) blev det vickning. Och med tanke på bostadsort är det nästan synd och skam att inte bjuda på Kalixlöjrom på tunnbröd.
Konstigt att man orkade frukost dagen därpå! 🙂
Den där löjromen….Ser såååååå god ut.
Härligt att du ser så koncentrerad ut när du mäter dricka ha ha Underbart!
PS ny adress till mig nu http://www.mondoblog.se/javamorsan/
Vad gott det såg ut!!
Nu har även jag (!) lagt ut bilder från nyår…
mmm va mysigt ni hade det jättefina bilder från ert nyårsfirande, kramen
Snålvattnet rinner ! Mysigt.
Så snyggt det blev med glasen!
Ide sparad i minnesbanken 🙂
God fortsättning på dig (lite sent kanske), hoppas helgen blir bra