Glömde ta med de inköpta hamburgerbröden och skulle köpa nya. Sonen tyckte jag skulle baka egna.

Så det gjorde jag. Och dom blev så himla bra så jag sparar receptet.

Degen:

360 g vetemjöl special (6 dl)

30 g färsk jäst

3 dl mjölk 3%

4 msk rapsolja

2 msk honung

1 msk socker

2 tsk salt

Pensling:

1 ägg

1 nypa salt

1 msk vatten

Värm mjölken till fingervarmt och lös jästen i den. Tillsätt olja och honung.

Tillsätt de torra ingredienserna och knåda med maskin, tills degen släpper från kanten. Det tar nästan 10 minuter.

Jäs under plastfolie till dubbel storlek, ca 45 minuter.

Baka ut. Forma rundlar på 85g styck (ca 9 st) och lägg på plåt. Platta till. Jäs under duk ca 1 timme.

Pensla med ägg och grädda till fin färg, ca 8-9 minuter.