Hjortronmums…

hjortronmums

… bakade vi INTE i går. Då blev det fusktårta. Men dessa hjortronbakelser tillkom kring nyår i Lilla Gula Huset när vi hade rester. Det fanns både överblivna hjortron, överbliven grädde och dessutom några smördegsplattor kvar i frysen sen olivsnurrorna. Alltså blev det snabbkomponerade restbakelser.

Kavla smördeg.
Lägg på lättsockrade färska hjortron.
Pensla kanterna med ägg.
Grädda.
Servera med en klick vispgrädde.

Funkar ju självklart med vilka bär som helst….

3 kommentarer

  1. Camilla

    Mmm, supergott! Jag älskar hjortron.

  2. Therese - Therre fotoblogg

    Vad smart att restbaka 🙂

  3. Cia

    Skönt att det inte var ett fast börrecept 😛 för hjortron och jag är inte kompisar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑