Supersmarrig allt-i-ett panna. Ursprungsreceptet kommer från Mersmak (coop) men vi ändrade lite.
https://www.coop.se/recept/kyckling-och-sotpotatis-pa-plat/
Och för att hitta det lätt igen får den här kycklingen ett eget inlägg:
Potatis och morot i lagom för dom som ska käka. Vi tog typ 8 medelstora potatisar och 4-5 morötter.
Skär potatis och morot i bitar. Vänd runt i rapsolja, salt och peppar direkt på plåten.
Dela 1kg kycklingfilé (Fast nästa gång tar vi kycklingklubbor. Blir nog ännu godare) i mindre (Men inte för små) bitar.
Blanda:
1dl sweet chili,
en lagom mängd riven ingefära (3 msk?),
saft och fruktkött från en lime,
1 hackad chili
Salt och peppar.
Gegga runt kycklingen i sweet chiliblandningen.
Lägg på plåten.
Stek i mitt i ugnen på 225 grader tills allt är klart. Typ 30-40 minuter om kycklingen är helt tinad.
Gör en sås:
3 dl turkisk yoghurt
1-2 rivna vitlöksklyftor
1 tsk honung
1 dl hackad koriander (fryst funkar)
Salt och peppar.
Ös på med koriander på kycklingen och rotsakerna när dom är klara.
Servera med yoghurtsåsen och limeklyftor.
Glömde fota. Bilden är från Coop.
Lämna ett svar