Måste spara receptet så jag lätt hittar kommande jular.
Dessa segmjuka tjocka peppisar är så goda till helgfrukostarna i december. Perfekta med smör och ost på.
Degen görs minst dagen innan. (Och går officiellt under namnet Skånska pepparkakor)
Receptet ger 40 kakor:
4 dl ljus sirap
2 dl strösocker
4 tsk kanel, mald
2 tsk kardemumma, mald
2 tsk ingefära, mald
1 tsk nejlika, mald
2 msk bikarbonat
1 dl mjölk
12 dl vetemjöl
Blanda sirap och kryddor. Tillsätt mjölk. Sikta i mjöl blandat med bikarbonat. Degen ska bli lite sandig. Låt vila i kylskåp ½-1 dygn.
Dela degen i bitar. Rulla 40 bollar. Lägg på plåt. Platta till lite innan gräddning. Grädda mitt i ugnen i 200⁰ i 10-12 minuter. Min ugn tyckte 11 minuter var perfekt!
0 kommentarer
2 pingbacks