Mmmmm… det luktade sååå gott i Lilla Gula Huset i förmiddags. Jag och bus bakade Mumsiga Kanelstjärnor. Receptet är från Amelia Jul 2009 (s. 74), fast där kallas dom för Gudomliga Kanelhjärtan. Men eftersom jag inte äger någon hjärteform så fick det bli stjärnor hos oss.
Jag fick dock ändra lite i receptet eftersom jag inte riktigt fick det att stämma.
Dels blev degen på tok för torr. Jag fick tillsätta vätska (mjölk) och sen fick jag öka mängden rejält av socker/kanelblandingen. Den räckte inte på långa vägar. Så för att jag ska minnas hur jag gjorde till nästa gång jag ska baka dom (för det kommer jag definitivt att göra) är det bäst jag skriver in receptet här:
- 200g smör rörs vitt och fluffigt tillsammans med 1,25dl socker.
- Tillsätt 4 dl vetemjöl och 2dl marsanpulver (1 paket a’ 7 portioner) och arbeta i hop en smidig deg.
- Häll i lite mjölk om den blir för torr och smulig
- Låt vila i kylen 30 minuter.
- Kavla ut till ca 5mm och ta ut kakor med pepparkaksform. (ca 60 st. små eller ca 30-40 st mellanstora)
- Doppa i 1 uppvispat ägg blandat med ca 2msk mjölk och sedan i
- socker/kanelblandingen bestående av ca 1dl strösocker och inte fullt ½ dl kanel.
- Grädda på bakplåtspappersklädd plåt i 6-8 minuter.
De såg ju jättegoda ut!
Synd jag är så urkass på att baka…
Kram på dej!
Riktiga M kakaor, han är galen i kanel fast helst med äpple till. Jag ska dock inte baka dem till honom för han jobbar med vikten. Jag har varken stjärnformar eller hjärtan. Men olika kisseformar har jag. Så det hade blivit kanelkatter.
Åh, jag vill också börja baka snart. Stockholmskakor med hallonsylt och snoddas (brun sockerkaka i ugn med chokladglasyr med cocos) tillhör mina julfavoriter. Pepparkakor brukar vi baka ibland men bara för att det är kul. Jag tycker aldrig att dem blir goda. Sedan har vi alltid marsipanbak med barnen den första advent. Nu längtar jag….ska börja julstäda nästa vecka :0)
Åh, dom SER väldigt smarriga ut… kanske man skulle testa 😉
Mmm, vad gott! Perfekt till glöggkvällar framöver. 🙂