I fredags satte vi igång en sats vitt vin. Årgång 2016 av Piccola Casa Gialla är härmed under tillverkning.
23 liter på jäsning… som vi hoppas kunna tappa om under påsk…
Vi har ju nu provat göra vitt vin två gånger, rosé en gång och rött en. Båda gångerna har det vita vinet varit bra på en gång, riktigt bra om man ger sig till tåls i 8 månader. Och det vita vi har kvar nu är två år gammalt och är idag kanongott. Rosévinet och det röda blir också bra.. men just bara bra. Känns lite blekt, om man säger så. Men vitt blir riktigt, riktigt bra. Så härmed blir det vitt som i fortsättningen tillverkas i tvättstugan/duschen i Lilla Gula Huset, dvs i Piccola Casa Gialla. 😉
Om inget händer så är detta vin färdigt för att dricka kring jul i år.
Har ni så´nt som går att tappa så fort. Jag gör första tappningen efter 7 – 8 veckor.
Jag blir riktigt, riktigt sugen att testa!!! Å då lär det ju bli vitt utifrån era erfarenheter 🙂
Vitt vin är ju jättegott, speciellt på sommaren. Jag dricker inte så mycket på vintern, då blir det mest rött hos oss.