Krabbkväll

Middagen är precis avslutad och vips är klockan halv tio på fredagkväll. Vi har frossat i härligt goda krabbor och till efterrätt blev det brinnande plättar (eller pannkakor som vissa kallar stora stekpannestekta ”plättar” ).  Denna gång med vit choklad, färska jordgubbar (som man kör i micron just så chokladen smälter och gubbarna blir lite mjuka) och southern comfort.  Sen är det bara tända på och låta spriten brinna bort….Mmmmm… (och eftersom krabbrester inte är någon vacker bild att dekorera ett blogginlägg med, så får en ros från i våras sköta om det istället…)

När bus behagar gå lägga sig – vilket är en bra bit bort – ska vi dekorera med lite ballonger och serpentiner inför morgondagen. Visserligen fyller han först på måndag, men det är under helgen vi firar.

1 kommentar

  1. Kraaam/Åsa

    Oj, namnet ”brinnande plättar” har jag aldrig hört talas om. Vad kommer det namnet från tro?

    Vi säger pannkakor – det äter vi som lunch mest eller som middag på sommaren.

    Det har vi hittat på själv. Men i medelhavet serveras det ju tunna crepes med diverse fyllningar. Både salta och söta.. därav vår variant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑