Skulle baka skorpor. Hittade ett recept som såg bra ut. Men jag saknade några ingredienser och bytte ut dessa mot andra. Smöret låg i frysen så det smälte jag istället för att använda kallt.
Resultatet blev en helt annan skorpa än enligt receptet. Och så himla bra så jag sparar det.
8 dl vårvetemjöl (tipo 00)
2½ dl råsocker
1½ dl ljus sirap
2 tsk bakpulver
4 ägg
150g smält smör
Smaksättning tex kardemumma, citronskal eller kanel. Jag tog kanel eftersom dessa skulle passa till äppelmarmelad.
Blanda alla ingredienser till en lös smet.
Klicka upp rundlar på bakpappersklädda plåtar. Blir 35-40 stycken.
Grädda ca 15 minuter på 200⁰
Sänk sen värmen till 75⁰ och lägg in skorporna på gallret för att torka. Lämna luckan lite på glänt och låt dom ligga inne ca 1½ timme. Stäng av ugnen och låt skorporna svalna i ugnen.
0 kommentarer
1 pingback