Idag efter jobbet drog jag igång saffransbaket, Men eftersom det inte fikas så mycket i den här familjen så blir det inga storbak när jag är i farten. Jag bakade på en halvliter mjölk. Och sen delade jag upp degvätskan i två bunkar och gjorde saffransbullar av hälften (1 gram saffran till halva degvätskan!). Så 20 gula och 20 ”vanliga” blev det.
Eller vanliga och vanliga…
Jag fylld dom med en blandning av smör (massor), vaniljsocker, florsocker och philadelphiaost. Och det blev jättebra. (påstår dom som smakat).
Låter gott, här bakas det inte så ofta. Halva familjen äter inte gluten så det blir lite bökigt att baka 2 omgångar och hitta bra glutenfria recept tyvärr. Har dock gjort om ett sockerkaksrecept till glutenfritt som blir supergod så man kan ju alltid testa att lägga i lite saffran i den 🙂
Ja bullbak får det bli här också snart. Det är ebb i frysen 😉 Men några med saffran blir det inte då det inte gillas av någon mer än mig här hemma.
Dina ser väldigt smaskiga ut 😀
Lussebullar ska jag nog baka sen, lite närmare Lucia. Bakar jag nu, lär familjen äta upp dem innan jul. Så funkar det här.
/P
Mums! Jag ska göra saffranskladdkaka till efterrätt/fredagsmys i morgon tänkte jag… KRAMAR
Så himla gott!
Låter verkligen sjuuuuukt goda! Mums! Jag gillar inte ”vanliga, torra” lussebullar så mycket.