Ruskigt söt – och väldigt kompakt. Och otroligt god. (fast bus gillade den inte, men så var det heller inte någon direkt barnvänlig tårta…)
Tårtan innehöll sjukt mycket citron, massor av socker och vägde som ett mindre kassaskåp. Och smakade mums. Man behövde verkligen inte stor bit för att bli nöjd.
Botten var gjord på smör, ägg, äggulor, gräddfil, skal och saft från 3-4 citroner, socker, mjöl och bakpulver. Sen fick den dra i en citronsockerlag i ett par dygn – så den blev ännu tyngre. Och än mer citronsmakande. Och sedan fyllde jag på med ÄNNU mer citron i och med att fyllningen var Lemon Curd. Utanpå var det en marängfrosting och kanderade citroner.
Snacka om C-vitaminbomb… Det måste ju med andra ord ha varit en otroligt nyttig tårta.
Mums ,men nog ajabaja för mig …
Bara nyttigheter i den, du!
Låter som en riktig Cia tårta.