Tårtfixat lite

Maken har inte blivit förärad med någon tårta än – trots att han fyllde år i onsdags. Så idag blir det ändring på det.

Denna tårta innehåller dumlekräm och hela (osockrade) björnbär. Den är dekorerad med dumlekräm och vanlig grädde. Ros-mönstret i dumlekrämen är gjord med en vanlig gaffel.

Dumlekrämen gjorde jag såhär:

Jag värmde 3 dl grädde tills den nästan kokade. Då satte jag i 160g dumle som fick smälta ned under omrörning. Sen är det bara kyla -och då menar jag KYLA – innan man vispar till kräm. Jag provade vispa efter den stått ute under eftermiddagen. Det hände absolut inget. Då satte jag den i frysen i en halvtimme. Då såg man att den kanske skulle kunna gå vispa nån gång i framtiden. Så då satte jag den i frysen ytterligare 45 minuter och DÅ gick det att vispa. Så rejält kall måste den vara. Sen blir den nästan som smör när man vispar. Inte fluffig som grädde utan tung. Och god! (och defenitivt inte nyttig) 😉

Jag fick mycket dumlekräm över. Det gick inte åt på långa vägar så mycket som jag gjort. Så jag frös in resten i en plastpåse i frysen. Borde funka som glass, tycker jag! (fast det återstår att se!)

Och tårtan vi åt förra helgen var inte för att fira maken, utan som efterrätt för att vi hade gäster. Så det så!

5 kommentarer

  1. Cia

    Fint, och dumlekrämen lät sjukt god.

  2. Lena L

    Mums så gott det lät!!! Vilken otur att jag är mjölkallergiker! 🙁

  3. sweetmama

    Dumlekräm var ju fiffigt låter supergott men som du säger inte så nyttigt men är det fest så är det eller hur 😀
    Tack för komplimangen om min cowboy klädsel
    Ha en fin lördag!!!

  4. Camilla

    Mmm, det lät fantastiskt gott det där! Antar att den blev uppskattad av er alla.

  5. Åsa

    synd du bor så långt bort, annars hade jag lämnat in tårtbeställningar till dej!

    Svar: Sen absint man kan köpa i Sverige är inte ”riktig”… men stark!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑