En fantastisk god och enkel paj.

Pajdeg (som inte behöver förbakas):

  • 50 g rumstempererat smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 11⁄2 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1⁄2 tsk salt.

Blanda ihop till en deg. Tryck ut i en springform. Nagga.

Fyllning:

  • 400g körsbärstomater, delade (gärna i olika färger)
  • 100 g fetaost, smulad
  • 1 purjolök, sköljd och fint skivad
  • Lite smör och olivolja till stekning
  • 4 skivor surdegsbröd, tärnat
  • oliver utan kärnor, hackade
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 chili, hackad
  • Färska örter, typ persilja och oregano
  • 3 ägg
  • 1 liten burk lätt cremefraishe
  • salt
  • Peppar

Gör så här:

  • Salta tomaterna och låt dom ligga i ett durkslag och rinna av i ca 30 minuter. Vänd dom då och då.
  • Fräs purjolöken mjuk i smör och olja. Tillsätt chili och vitlök.
  • Blanda cremefraishe med ägg, salt och peppar.
  • Blanda de avrunna tomaterna med fräset, fetaost, bröd, oliver och färska örter.
  • Blanda med stanningen.
  • Häll i pajskalet.
  • Grädda i ugn ca 40 minuter.

Servera med tex ruccolasallad och cashewnötter samt en klick chiliaioli.