Mamma och pappa var på middag igår. Och det är alltid lite kruxigt. Min mamma är nämligen väldigt allergisk så det gäller att tänka till.
Denna gång fick det bli Teriyakikycklingspett. Alltså helt enkelt kycklingfileér skurna i ”remsor” som är zick-zackat upp på (blötlagda) träsgrillspett, kryddade med grillkrydda och grillade (indirekt) på kolgrill, under lock, för att slutligen penslas med Teriyakisås. Lite extra kryddor i form av ”Chicken n’ Steak” på slutet och DONE!
Till det den rostade potatissalladen jag gjorde helgen som var. Vi smällde i oss ca 1½ kg kycklingfiléer på sex pers. Och många potatisar.
Efterrätten ser ni ovan. Vanlig citronfromage (ja, pulvervarianten) dekorerad med vinbär, hyvlad nougat och rivet skal av lime. (fast mamma fick inga vinbär på sin)
Alla verkade mätta efteråt!
Trevligt! Det såg supergott ut. 🙂
Åhhh du gör allt så fint på så enkla sätt, Hyvlad nogat är ju genialiskt!