Juldag. Så mysigt att vakna och kika lite extra på alla klappar. ❤️
Började baka direkt efter frukost. Gjorde en deg för hamburgerbröd. Och eftersom jag gjorde den på kall vätska, kylskåpskallt smör samt ställde bunken i garaget kunde vi med gott samvete ta en promenad medan degen långsamt jäste.
Julaftonens kyliga grader (-15⁰ – 20⁰) var utbytt mot fyra sköna plusgrader. Det svänger…
Bakade ut hamburgerbröden och gjorde bums en deg till.
Innan middag hade vi 12 klara hamburgerbröd samt tre vridna baguetter med havssalt.
Eftersom det var så varmt och skönt ute passade jag på att plocka bort den färgglada ljusslingan till granen. Och till min förvåning satt granen inte fastfrusen i jordankaret så den var bara att lyfta upp och föpassa till vedhögen.
Som ersättning byggde vi en snölykta.
Perfekt snö för att fixa bollar. Dock blir lyktan nog inte så långlivad på grund av just tempen.
Julmaten är slut (sånär som på en bit tjälknöl och lite gravad lax som ska bli annandagsmiddag) så här tillagades kyckling.
Lite medelhavsinpirerad med vitlök, citron, timjan, paprika och chili.
Tomater rostade i olja från soltorkade dito, pasta samt nybakad baguette till detta. Grymt gott.
Annandagens frukost är avslutad. Ska bara dricka upp mitt kaffe innan jag tar hand om högen som under juldagen växte fram på golvet i gästrummet. 🫣
Lämna ett svar